آموزش جوشکاری لوله پلی اتیلن ( لب به لب )

آموزش جوشکاری لوله پلی اتیلن ( لب به لب )

کاربرد  لوله های PE  برای شبکه های گازرسانی تقریبا از سال 1960 و شبکه های آبرسانی از قبل از آن در دنیا مطرح بوده است و امروزه بسیاری از کشورهای دنیا شبکه های گازرسانی و آبرسانی را با  لوله های پلی اتیلن به لحاظ فوائد و مزایای بسیار آن مورد استفاده قرار می دهند . بعضی از فوائد لوله های مذکور به طور اجمال به شرح زیر است :

·         عمر طولانی کاری
·         سرعت و سهولت در اجرای شبکه ها
·         سبکی لوله ها و در نتیجه حمل و نقل آسان و سریع
·         مقاومت بالا در مقابل خوردگی و عدم نیاز به پوشش و سیستم های حفاظت کاتدیک
·         جوشکاری بسیار ساده و سریع
·         سهولت در نگهداری و تعمیرات
·         ارزان بودن
البته در مقابل مزایای فراوان لوله های مذکور معایبی نیز برای این لوله ها مطرح است که اهم آنها خسارت و مشکلات ناشی از تشعشعات خورشیدی ((UV و حرارت فوق العاده می باشد .
مسلما طول عمر مناسب و مطلوب شبکه های پلی اتیلن علاوه بر اینکه متاثر از محاسن پلی اتیلن است مرهون عملیات اجرائی صحیح نیز می باشد. در این راستا مراجعه به استانداردهای مربوط را دقیقا رعایت نمایند . یکی از مهمترین نکات و مسائلی که در اجراء شبکه ها قابل توجه است نحوه جوشکاری  لوله ها و اتصالات می باشد.
جوشکاری لوله ها و اتصالات به دو صورت  الکتروفیوژن (electro fusion)  (الکتروفیوژن)و لب به لب (butt fusion) (دستگاه جوش پلی اتیلن) صورت می پذیرد . البته روش های دیگری نیز وجود دارد که کمتر رایج می باشند و کاربرد فراوان ندارند.
در کتابچه حاضر روش جوشکاری لب به لب به دلیل ارتباط با دستگاهی که در این تاریخچه معرفی خواهد شد کاملا به طور مصور تشریح می گردد.
با وجود اینکه جوشکاری لب به لب در مقام مقایسه با جوشکاری لوله های فلزی بسیار ساده و سریع است لکن آموزش صحیح جوشکاری و رعایت شرایط آن دارای اهمیت بسیاری است . دستگاه جوشکاری برای انجام عملیات اتصال اولا بایستی به فردی سپرده شود که روش و دستورالعمل استفاده از دستگاه را کاملا بداند و ثانیا شرایط آماده سازی لوله ها و بازرسی های چشمی را بشناسد و ثالثا دستور العمل انجام جوشکاری لب به لب را به ترتیب رعایت نماید . بدیهی است علاوه بر بازرسی های چشمی جوش روش های دیگری نیز برای کنترل جوش وجود دارد که به دو دسته آزمایش های مخرب (DT)  (Destructive tests )  و غیر مخرب (NDT) (Non Destructive)  تقسیم می شود که شرکت های گازرسانی و آبرسانی بر اساس استانداردهای قابل قبول و مورد نظر خود انجام آزمایش ها را مشخص نموده و گروه مجربی ملزم به انجام آن می باشند .
در این کتابچه سعی شده نکات مهمی در رابطه با بازرسی چشمی جوشکاری و مشخصات ظاهری جوش ارائه گردد. علاوه بر آن به شرح کامل بهره برداری از دستگاه جوشکاری پرداخته می شود و توصیه های خاص در زمینه بهره برداری و ایمنی ارائه می گردد.
امید آن که کاربرد تولیدات پلی اتیلن در این آب و خاک بیش از پیش مطرح شود.

 

مجموعه لوله پلی اتیلن تهران پلاستیک شمس با کادر فنی و مجرب  ، ارائه کننده مشاوره شما مخاطبان گرامی قبل خرید می باشد با ما تماس بگیرید

۰۲۱۶۶۲۵۹۵۴۰

۰۲۱۶۶۲۵۹۵۴۲

۰۹۱۲۶۳۶۳۵۱۳